21 отличия в различни категории бяха раздадени на петите годишни награди „Златно сърце“ на списание „BUSINESS LADY“

21 отличия в различни категории бяха раздадени на петите годишни награди „Златно сърце“ на списание „BUSINESS LADY“. Годишните награди са за благотворителност и корпоративна социална отговорност „Златно сърце“ и са организирани от списание и клуб Business lady и списание Bulgaria business review. Инициативата цели да възнагради морално усилията и да даде публичност на компании и институции, иницииращи и подкрепящи социални и общественополезни каузи и даващи своя принос към обществото, в което всички живеем и работим. Официалната церемония започна с песента „Една българска роза“, изпълнена от Цвети Радойчева, която заедно с Мариан Минчев от „Консонанс“ и танцовите изпълнения на „Ритмика“ цяла вечер се грижеха за доброто настроение на гостите. На събитието присъства и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която също бе отличена от сп. „BUSINESS LADY“ в категорията „Патриотични дейности“. Отличието на Цвета Караянчева е за това, че в качеството си на председател на 44-тото Народно събрание тя стана почетен патрон на честванията по случай 170-ата годишнина от рождението на Христо Ботев. Караянчева посочи, че наградата е за всички онези, които смятат, че националната кауза и памет са най-голямото ни богатство. „За мен е голяма чест да получа тази награда, защото това не е награда за престиж или реклама, това е награда за добродетелност. Като почетен председател на Инициативния комитет за честване на 170 години от рождението на Христо Ботев, тази награда е и за моите колеги и приятели, които се включиха активно в отбелязването на тази годишнина“, коментира Караянчева. По думите ѝ цялата 2018 г. е била белязана от тази годишнина.

В същата категория бе отличено Дизайнерско студио и издателство „Витамин Арт“. Наградата бе връчена на собственика на „Витамин Арт“ Татяна Узунова за повишаването и съхранението на националното самочувствие. В своето слово за наградата Татяна Узунова заяви, че историческата тематика или не трябва да се докосва, или да се поднася достойно. „Благодаря ви за признанието, което днес получих, защото тази награда е много важна за мен. За своята вече десетгодишна история дизайн студио „Витамин Арт“ издава различни книги, календари и рекламни материали“, каза собственикът на студиото Татяна Узунова. „Смятам всички клиенти за специални и затова се опитвам да намеря индивидуален подход към всеки един от тях. И мисля, че вършим много важна работа, когато с един красив, правилно написан и оформен продукт, поднасяме информация на хора, включително и на младото поколение“, обясни Узунова. По думите ѝ на младото поколение трябва да се предават знания и да се възражда памет. Узунова посочи, че е много важна историята на древната и велика държава България. „И към нея задължително трябва да се подхожда акуратно и внимателно“, каза още Татяна Узунова.

Освен в категорията „Патриотични дейности“, награди бяха връчени и в: „Подкрепа на беззащитните“, „Информационни кампании за превенция и устойчивост“, „Образование, обучение и развитие“, „Устойчиво развитие“, „Корпоративен гражданин“, „Медиите и социалните каузи“, „НПО в действие“, „Отговорен работодател“ и „Цялостна социална корпоративна отговорност и благотворителна дейност“.

Отличия получиха: „Пощенска банка“, „Виваком“, „Кауфланд Българи“. Два пъти бе отличена компанията „А1 България“ за подкрепа на беззащитните и като отговорен работодател. Отличия получиха още „dm България“, „Дженарали застраховане“, „Кредисимо“, „PHILIP MORRIS“, „НАКСЕКС ТЕХНОЛОДЖИКЪЛ ДИВЕЛОПМЪНТ“, „Нова телевизия“, БНТ2, Радио FM+, „Рефан България“, Фондация „Нашият дом е България“, Фондация за социална промяна и включване, Фондация „7 каузи“, Сдружение „Аутизъм днес“, Сдружение „Маринела“. Тазгодишният акцент на наградите са кампании и инициативи, насочени към децата, семействата, подрастващите и младите хора в посока на тяхното обучение и професионално развитие в България и създаването на нормална и здравословна среда, в която да живеят и да се реализират. Част от церемонията бяха заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев, зам.-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова и народни представители от 44-тото Народно събрание.

Източник: www.focus-news.net


Татяна Узунова, „Витамин Арт“: Историческата тематика или не трябва да се докосва, или да се поднася достойно

Историческата тематика или не трябва да се докосва, или да се поднася достойно. Това каза собственикът на дизайнерско студио и издателство „Витамин Арт“ Татяна Узунова, след като бе отличена в категорията „Патриотични дейности“ на наградите „Златно сърце“ на сп. BUSINESS LADY за повишаването и съхранението на националното самочувствие, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Благодаря ви за признанието, което днес получих, защото тази награда е много важна за мен. За своята вече десетгодишна история дизайн студио „Витамин Арт“ издава различни книги, календари и рекламни материали“, каза собственикът на студиото Татяна Узунова. „Смятам всички клиенти за специални и затова се опитвам да намеря индивидуален подход към всеки един от тях. И мисля, че вършим много важна работа, когато с един красив, правилно написан и оформен продукт, поднасяме информация на хора, включително и на младото поколение“, обясни Узунова. По думите ѝ на младото поколение трябва да се предават знания и да се възражда памет. Узунова посочи, че е много важна историята на древната и велика държава България. „И към нея задължително трябва да се подхожда акуратно и внимателно. Смятам, че историческата тематика или не трябва да се докосва или – да се поднася достойно! Опитвам се да правя точно това с книгите, с пощенските марки, с картините и платната. Акуратно и внимателно да докосвам своята Българска история“, каза собственикът на „Витамин Арт“ и обърна внимание на една лекарска клетва – „не навреди“. „Според мен всички трябва да се придържаме към нея. Още веднъж благодаря за тази голяма награда и за полученото признание“, каза още Татяна Узунова.