Пощенска марка на тема „2017 – Международната година на устойчивия туризъм за развитие“ ще рекламира страната ни като туристическа дестинация

Източник: focus-news.net

Представяме туристическата марка в Китай

Пощенска марка ни дава възможност да се представим като по-добра туристическа дестинация. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на церемонията по валидирането на "2017 – Международната година на устойчивия туризъм за развитие", цитирана от "Фокус". На събитието присъстваха и зам.-министър Димитър Геновски и художничката на марката – Татяна Узунова.

България е един от най-активните членове на Световната организация по туризъм. Акцентирали сме върху културно-историческото наследство на страната. Основният фокус, върху който работим, е да превърнем България в устойчива целогодишна туристическа дестинация, каза Ангелкова.

Тя обясни, че през септември марката ще бъде представена в Китай, където ще има повече от 100 министри и заместник-министри. "Бих искала да благодаря на всички, които работиха по тази инициатива, и най-вече на художника – г-жа Узунова, която в тези кратки срокове успя да представи характерните традиции за България и историята й в една такава малка картичка", каза още Ангелкова.

Източник: standartnews.com

Ангелкова: Пощенската марка помага в утвърждаването на България, като устойчива дестинация за целогодишен туризъм

България е единствената страна, която ще валидира марка на тема „2017-Международна година на устойчивия туризъм за развитие“. Нашата инициатива беше одобрена от генералния секретар на Световната организация по туризъм към ООН Талеб Рифай. А за положителната оценка повлияха както иновативния ни подход, така и, че избрахме да акцентираме върху културно- историческото наследство.
Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова, по време на церемонията по валидиране на филателно клеймо посветено на международната година за устойчиво развитие на туризма, съобщиха от пресцентъра на министерството. В събитието участваха и Димитър Геновски, зам.-министър на транспорта информационните технологии и съобщенията и Тетяна Узунова, художник на марката. Министър Ангелкова посочи, че филателното издание дава възможност на страната да се представи, като по-добра туристическа дестинация. Основния фокус, върху който работим е превръщането на страната в целогодишна дестинация и именно културни-историческия и балено и спа туризма ще ни помогнат да разширим рилата на сезона, допълни още министърът. По думите й инициативи като днешната поставят траен отпечатък върху това България да бъде възприеманата и да се развива успешно, като устойчива целогодишна туристическа дестинация.
Марката изобразява Рилския манастир и Тракийска казанлъшка гробница, като и двата обекта са част от списъка с недвижимо културно наследство на ЮНЕСКО. Изданието ще бъде показано по време на 22-рата сесия на Генералната асамблея на Световната организация по туризъм към ООН в гр. Чънду, Китай, която ще се проведе в периода 11-ти – 16-ти септември 2017 г. Там ще имам възможността лично да представя изданието пред високопоставени лица от цял свят, заяви още министърът.
Темата за туризма навлиза в българското маркоиздаване още в средата на 20 век, каза Димитър Геновски. Обеднен съм, че изданието ще обиколи колекциите на филателистите и ще украсява писмата на приятели и роднини, които изпращаме в чужбина, заяви още зам.- министърът. И допълни, че това е чудесно вдъхновение за много хора да включат България в своите пътувания.

Трудна задача е в едно малко поле, с размери 7/9 см, да се покажат възможностите на българския туризъм, със своите богати природни и исторически дадености, заяви художникът Тетяна Узунова. Тя обясни, че е решила да се спре на историята, корените и древните цивилизации, защото с тях може да бъдат впечатлени огромен брой туристи.

Източник: Novinite.bg