Книгата „Каймакъ-Чаланъ” на Красимир Узунов бе представена в Благоевград

Благоевград. Книгата „Каймакъ-Чаланъ” на Красимир Узунов бе представена в Благоевград. Събитието се проведе в зала „22 септември” на Община Благоевград. Сред присъстващите бяха в адмирал Пламен Манушев, народен представител от 43-то Народно събрание и бивш командващ на Военноморските сили, генерал-лейтенант Константин Попов, зам.-началник на отбраната; Даниела Савеклиева, народен представител от ПП ГЕРБ и областен координатор на партията в Благоевградска област; д-р Атанас Камбитов, кмет на Община Благоевград; Апостол Апостолов, кмет на Община Симитли; Димитър Бръчков, кмет на Община Петрич; Бисер Михайлов, областен управител на Област Благоевград; Радослав Тасков, председател на ОбС- Благоевград, военни, директори на редица обществени институции, историци и ученици.

Представянето на книгата бе предшествано от изпълнение на фолклорен ансамбъл „Пирин“. Пръв своите впечатления от книгата изказа д-р Атанас Камбитов, кмет на Община Благоевград, който заяви, че тази книга на вентилатор не се чете, защото изисква уважение, респект пред автора и пред тези, които са описани в книгата и са дали своя живот за родината. Представянето на книгата направи адм. Пламен Манушев, народен представител от 43-то Народно събрание и бивш командващ на Военноморските сили, който посочи, че в боевете на Каймак-Чалан България воюва срещу целия свят. „Българската армия воюва срещу целия свят: Англия, Франция, Русия, Франция, Сърбия, а Румъния се включва през 1916 г.

Имало е полкове от Непал, Нова Каледония, Сенегал и др. Ние сме били оставени сами срещу всички именно в периода септември –октомври 1916 г. на Каймак-Чалан. За Германия е била важна връзката Истамбул-Берлин и нищо повече“, каза още адм. Манушев. Според генерал-лейтенант Константин Попов, зам.-началник на отбраната, „Каймакъ-Чаланъ“ е книга за една забравена история.

Научете повече тук.

Можете да закупите книгата от нашия онлайн магазин тук: Каймакъ-Чаланъ Том 1 – Красимир Узунов